KONAČNO POTVRDA SVI NE MOŽEMO ŽIVJET- PLANETA JE PRETRPANA! SAD odobrile proizvodnju i puštanje opakih virusa u zrak. Novi val na pomolu.

Nakon zabrane koja je uvedena u oktobru 2014. godine, američke vlasti donijele su odluku.
Da naučnicima dozvole nastavak rada na stvaranju izuzetno opasnih slojeva mikroorganizama koji bi mogli da prouzrokuju velike pandemije.
Biomedicinska istraživačka ustanova Nacionalni instituti za zdravlje saopštila je da je pauzi došao kraj, ali je istakla da će se novčana sredstva ubuduđe dodeljivati samo projektima vrijednim rizika.

Istraživači će, između ostalog, morati da dokažu da su njihove laboratorije bezbjedne, da će u okviru istraživanja steći primjenljiva znanja (na primer, ona koja će omogućiti stvaranje novih vakcina), i morati da prilože dovoljno dokaza da ne postoji bezbjedniji način za sticanje naučnih znanja koja će donijeti opštu zdravstvenu korist.
Mnogi se pitaju zašto postoji potreba za stvaranjem virusa koji bi mogli da ugroze čitavo čovječanstvo. Naučnici navode da je to jedini način za stvaranje antivirusa i spriječavanje manje opasnih zaraza i epidemija.

 

Navode da se na taj način rizikuje stvaranje “monstruoznih vrsta mikroorganizama”, koje bi u nekom trenutku mogle da se otrgnu kontroli, prošire van granica laboratorija i prouzrokuju strahovite pandemije.
Comments

comments